Cercetașii României Sites > Nocrich Scout Centre - HC Habermann > Blog > Uncategorized > {:en}Povestea unei biblioteci la Nocrich{:}{:ro}Povestea unei biblioteci la Nocrich{:}

{:en}Povestea unei biblioteci la Nocrich{:}{:ro}Povestea unei biblioteci la Nocrich{:}

{:en}Povestea unei biblioteci la Nocrich{:}{:ro}Povestea unei biblioteci la Nocrich{:}

{:ro}

        Anul cercetasesc la Centrul Local “Cetatea Rosie” Sibiu a inceput  cu un proiect intitulat “Daruind vei dobandi” prin care am avut ca scop construirea unei biblioteci la Centrul Scout Nocrich, atat pentru copiii din sat, dar si pentru cercetasii si voluntarii care calca pragul Centrului Scout.

 Timp de 2 luni am desfasurat o campanie de strangere de carti in aproximativ 10 locatii din Sibiu precum cafenele, bibliotecile liceelor in care invata exploratorii nostrii, Biblioteca Astra sau Libraria Humanitas Sibiu. In urma acestei campanii am reusit sa strangem peste 1200 de carti pe diferite teme si in diferite limbi

In ceea ce priveste biblioteca fizica, aceasta este integral construita din materiale reciclate, de la lemn pana la cuie. De construirea acesteia s-au ocupat unii din liderii si exploratorii centrului Cetatea Rosie din Sibiu, mentionand ca acestia nu au avut niciun fel de experiente de genul acesta inainte. Am inceput prin “descuierea” scandurilor, taierea lor cu fierastraul, la care ne-am distrat cel mai mult, slefuirea acestora si lacuirea lor. Dupa o luna in care lemnele au avut timp sa se usuce, impreuna cu liderii nostri, putin mai priceputi am ansamblat biblioteca actuala.

Evenimentul de deschidere a bibliotecii din weekendul 7-8 decembrie a inceput in primul rand prin aranjarea  cartiilor in ordine alfabetica, iar noi, exploratorii, ne-am mai si jucat si le-am aranjat in ordine coloristica, facand un curcubeu. Datorita numarului neasteptat de mare de carti primite nu am reusit sa le aranjam pe toate in biblioteca. A urmat decorarea spatiului pentru perioada de Craciun, unde am venit cu ideea de a face un brad din carti si de a confectiona fulgi si ghirlande din hartie reciclata. Pentru a-i mai incalzi pe invitati, exploratorii au mai pregatit si niste fursecuri si ceaiuri calde pentru acestia.

Ca invitat special l-am avut pe profesorul de istorie din sat, domnul Mihulet, care ne-a mai povestit cate ceva despre istoria satului Nocrich si a zonei Hartibaciului. Dupa, au urmat activitatiile cu copiii din sat, prin care acestia au putut sa descopere mai bine biblioteca si sa se obijnuiasca cu ea prin jocurile pregatite de noi.

Pe viitor ne-am propus ca obiectiv construirea mai multor rafturi, intrucat numarul cartiilor stranse este destul de mare, dar asta nu ne impiedica sa acceptam si mai multe carti din partea oricui dornic de donatie.

Atat evenimentul de deschidere cat si proiectul in sine s-a dovedit a fi un real succes, reusind sa indeplinim obiectivele propuse la inceput. Pe langa mici imbunatatirii, biblioteca mai are nevoie doar de cititori si ii asteapta cu drag la Centrul Scout Nocrich.

Ruxandra Dragoman – eXplorator din CL “Cetatea Rosie” Sibiu

 


“Biblioteca realizata cu carti donate, lemnul si cuiele pt rafturi de asemenea reciclate”

From “Biblioteca de Nocrich”, posted by Nocrich Scout Centre on 12/07/2013 (61 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


{:}

    Leave a Comment

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.