Implica-te ca voluntar

11728902_906493096090259_889028236092342605_oVoluntari din multe țări precum: Argentina, SUA, Spania, Franța, Danemarca, Italia, Noua Zeelandă, Africa de Sud, România, Germania, Portugalia, Cehia au stat la centrul scout pentru perioade de timp cuprinse între câteva zile și trei luni. Anul 2018 te provoacă să aduci o schimbare în lumea din jurul tău și să trăiești împreună cu alți voluntari într-un loc de poveste. Multe activități, începând de la gătit, la organizat programe pentru alți cercetași și până la gestionarea administrativă a centrului, te așteaptă să le încerci. Indeferent de vârsta ta, vei găsi la Centrul Cercetășesc Nocrich oportunități de voluntariat prin care te vei distra și vei învăța multe lucruri noi. Aici este locul unde îți poți face prieteni din toată lumea și în care îți poți îmbunătății cunoștințele de engleză, franceză …și multe alte limbi străine. Grupuri de cercetași din diferite țări europtati2ene precum Germania, Belgia sau Norvegia și-au anunțat deja prezența și centrul are nevoie de voluntari pentru a-i primi așa cum se cuvine.

Cine poate participa: Orice doritor care are 15 ani împliniți.

Perioada: de la 1 săptămână până la 2 luni

Ce implică din partea ta? Disponibilitate de a fi pe perioada desfășurării stagiului de voluntariat la Nocrich pentru voluntarii care stau mai puțin de o lună.  Avem un număr limitat de 10 locuri pe care le putem susține din partea centrului în funcție de motivația voastră de implicare. Pentru a putea susține un număr mai mare de voluntari avem nevoie să ne spui dacă poți contribui cu 10 lei/ zi pentru masă.

Cazarea se va face la cort. Este nevoie să îți aduci sacul de dormit și izoprenul. În cazul în care nu ai sac și izopren, contactează înainte echipa Nocrich pe email pentru a putea să ți le asigure centrul.

Termen de aplicare : 15 martie 2018

La Nocrich, munca este similară cu distracția și cunoașterea și vei avea șansa să înveți lucruri noi, să-ți faci noi prieteni și să explorezi satele săsești din vecinătate. Pe perioada șederii tale la centrul scout vei avea ocazia să te implici în mai multe echipe:

Echipa de animație și programe– În această echipa vei avea ocazia să participi la organizarea și implementarea activităților pentru cercetașii din sat, adică pentru lupișori și temerari. Vei putea să îți dezvolți abilitățile de lider și să le oferi cercetașilor de aici o viziune diversă asupra cercetășiei prin contribuția ta la activități.  Activitățile la care îți vei putea aduce contribuția sunt foarte diversecsaba: jocuri în cadrul întâlnirilor de cercetași, provocări, vânătoare de comori prin sat, olimpiade cercetășești, campuri etc.

Echipa artistică și de olărit– La Nocrich ne dorim să păstrăm tradiția vie, de accea am deschis un atelier de olărit și de ceramică. La acest atelier, sub îndrumarea unui olar care vine des la centru în timpul verii, vei putea învăța mai multe despre această artă și vei putea crea diferite forme din lut. În plus, pictarea creaților din lut este una dintre sarcinile zilnice pentru voluntari, deci vei avea ocazia să îți pui imaginația în acțiune și să fii cât mai creativ.

Echipa administrativă
– În timpul verii foarte multe grupuri vin la Nocrich pentru a își organiza campurile, una dintre sarcinile zilnice pentru voluntari fiind să îi ajute pe aceștia și să le ofere sprijin atunci când au nevoie. O altă sarcină zilnică pentru voluntari este gătitul pentru toți membrii echipei de voluntari, astfel vei contribui la bunăstarea marii familii Nocrich. Alte sarcini zilnice pentru voluntari sunt păstrarea curățeniei, buna funcționarea și organizare a centrului, construcțiile, vopsitul, cumpărarea de mâncare, îngrijirea curții etc.

 

 

nocrich family

 

 

    Leave a Comment

    X