Cercetașii României Sites > Nocrich Scout Centre - HC Habermann > Blog > Uncategorized > Digital Transformation Camp I – Be a digital hero for kids from Nocrich Community!

Digital Transformation Camp I – Be a digital hero for kids from Nocrich Community!

Digital Transformation Camp I – Be a digital hero for kids from Nocrich Community!

Urmările pandemiei Covid-19 au avut un impact mare asupra tuturor, iar în zonele defavorizate, efectele au fost și mai devastatoare. Diferențele între urban și rural au devenit tot mai mari. Mulți copii din mediul rural nu știu să folosească un calculator deși au acces la tehnologie (telefoane și tablete), nu știu cum să scrie un e-mail sau să folosească programele și platformele puse la dispoziție de Google, toate acestea, în siguranță.

Copii din clasele a 7-a și a 8-a urmează să plece la liceele din oraș, complet nepregătiți pentru următoarele etape. Prin proiectul Digital Transformation Camp, ne dorim să ajutăm copii să învețe să folosească tehnologia în favoarea lor dar și cum să se protejeze în spațiul virtual, să înțeleagă riscurile cărora se expun de fiecare dată când postează pe rețelele de socializare.

Timp de 21 de zile, între 9 și 29 septembrie, voluntarii noștri, 5 din România, 5 internaționali, vor lucra cu copii din comuna Nocrich pentru a-i învăța cât mai multe lucruri despre lumea tehnologiei.

Proiectul se va desfășura în 3 etape:

Etapa I

Participanții vor sosi în 8 septembrie și timp de câteva zile (aproximativ 5 zile) vor putea cunoaște comunitățile în care urmează să lucreze, echipa de management a Centrului Cercetășesc Nocrich, echipa Ceramica de Nocrich dar și ceilalți voluntari care sunt deja aici. Planificarea activităților se va face tot în această etapă, fiecare sesiune de la școală fiind gândită integral de tinerii voluntari.

Tot în primele zile ale proiectului va avea loc și o seară multiculturală cu participanții și beneficiarii proiectului, întrucât considerăm că este important ca voluntarii să cunoască comunitatea. 

Etapa II

În următoarele 10 zile vor avea loc activitățile de învățare non-formală în școlile din Nocrich și Hosman, copii din clasele a 7-a și a 8-a urmând să învețe cum se scrie corect un e-mail atât formal cât și informal, cum se face un CV, despre cum se folosește Google Drive, dar și despre siguranța pe internet, de ce este important să nu publicăm informații personale și locurile în care ne aflăm, cum pot fi folosite împotriva noastră informațiile personale odată făcute publice. 

Toate acestea vor fi însoțite de jocuri și activități, specifice metodei scout. 

Etapa III

Perioada aceasta va dura aproximativ 6 zile, și va consta în sesiuni de feedback cu voluntarii implicați în proiect, distribuirea rezultatelor obținute în urma proiectului. 

Pe lângă activități, ne dorim să construim ceva în urma noastră, ceva ce beneficiarii să poată folosi după terminarea proiectului. Așadar, ne propunem să facem un colț IT în localități, astfel încât comunitatea să aibă un loc unde poate folosi un calculator, să poată avea la dispoziție o imprimantă, etc.

    Leave a Comment

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.