Cercetașii României Sites > Nocrich Scout Centre - HC Habermann > Blog > 2017 > Planificare Strategică – 2018-2023 (prelungită 2025)

Planificare Strategică – 2018-2023 (prelungită 2025)

Planificare Strategică – 2018-2023 (prelungită 2025)

În toamna lui 2017, echipa Centrului Cercetășesc Nocrich “a trecut planuri pe foaie”

Între 28-29 octombrie 2017, la Nocrich a avut loc o întâlnire de Planificare Strategică pentru perioada 2018-2023 (2025). Cu sprijinul colegilor din Consiliul Director și din Comitetul Executiv al Organizației Naționale “Cercetașii României”, alături de actori cheie din comunitate și membri ai “Familiei Nocrich”, am încercat să răspundem la următoarele întrebări:

  • Care este rolul Centrului Cercetășesc Nocrich?
  • Cum putem sprijini dezvoltarea cercetășiei;
  • Cum putem fi sustenabili păstrând în același timp natura noastra? (apropiere de comunitate și cultură)?

În pregătirea întâlnirii de planificare am utilizat RePlan, un boardgame de planificare strategică pentru ONG-uri

Centrul Cercetășesc Nocrich a fost inițiat ca proiect național în 2010, cu scopul de a sprijini dezvoltarea copiilor și tinerilor, oferind contextul educațional necesar facilitării Metodei Scout. În cei peste 7 ani de activitate, am oferit un spațiu de cazare și campare, activități și programe educaționale (Camp de Nocrich, Hike de Nocrich, Camp de Construcții etc.), programe de voluntariat pentru tineri, proiecte Erasmus+, EVS, un spațiu confortabil pentru stagii de formare.Incepand cu 2014, un deosebit Atelier de Olărit – Ceramica de Nocrich.

Cei care ne-ați pășit pragul știți că Centrul Cercetășesc Nocrich propune în primul rând o experiență interculturală deosebită, având o echipă internațională (Nocrich Family) de voluntari din întreaga lume, dar și vizitatori de pe multe continente. În același timp, centrul este aproape de comunitate, având începând cu 2013 o unitate de cercetași în sat, dar și oferind tinerilor posibilitatea să descopere cultura și meșteșugurile Văii Hârtibaciului.

Luând în considerare toate aceste aspecte, urmărind Planificarea Strategică ONCR 2016-2023, Viziunea OMMS 2023 și contribuția Regiunii Europene și mai ales, integrând feedback-ul primit de la voi, am ajuns la următoarele concluzii:

Misiunea

Misiunea Centrului Cercetășesc Nocrich – H. C. Habermann este de a fi un centru de tineret care contribuie la dezvoltarea mișcării cercetășești.

Viziunea 2023

În anul 2023, Centrul Cercetășesc Nocrich – H. C. Habermann este un centru de tineret conectat la comunitatea și tradițiile locale, sustenabil și stabil în funcționare, care oferă o platformă educațională și programe de voluntariat cercetașilor și publicului larg, într-un mod responsabil față de oameni și de mediu, în casa și terenul pe care le are în proprietate și oferă 30 locuri de cazare și 300 locuri de campare.

Direcții Strategice

  1. Stabilitate și sustenabilitate

  2. Platformă  educațională

  3. Infrastructură

Prioritățile de acțiune pe termen scurt sunt: atragere resurse financiare  (20% din impozitul pe profit, crowdfunding etc.), finalizare plan de acțiune și buget 2018, dezvoltarea atelierelui de olărit.

În cadrul întâlnirii de planificare strategică, un moment special a fost discuția și cina inspirațională cu prieteni și parteneri din comunitatea Văii Hartibaciului, cu care centrul cercetășesc a dezvoltat sau urmează să dezvolte inițiative și proiecte interesante.

Menținem în continuare deschis formularul de feedback pentru experiența voastră la Centrul Cercetășesc Nocrich. Ne interesează mult cum vă putem putem oferi conditii de găzduire mai bune, cu programe și servicii de calitate.

De asemenea, vrem să vă avem alături în procesul de creștere, atât ca beneficiari ai centrului, dar și ca membri în echipă.

Fiți pe fază, revenim cu vești! 🙂

    Leave a Comment

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.