Cercetașii României Sites > Nocrich Scout Centre - HC Habermann > Devino voluntar la Nocrich prin Corpul European de Solidaritate!

Devino voluntar la Nocrich prin Corpul European de Solidaritate!

Voluntariat prin Corpul European de Solidaritate la Nocrich!

Voluntariat cu un scop. Ești Gata Oricând pentru aventura vieții tale?

În fiecare zi apar zeci de oportunități de voluntariat la doar un click distanță. Cum se presupune că ar trebui să o alegi pe cea mai potrivită pentru tine? Primul pas e sa știi de ce vrei să fii voluntar, iar apoi să afli cum să acționezi, care sunt resursele de care vei avea nevoie. Odată ce ai stabilit asta, poți începe să vezi toate acele oferte cu alți ochi.

Cu proiectele Europene e ușor. De exemplu, Corpul European de Solidaritate, cunoscut ca ESC, te ajută să te concentrezi pe ”de ce”, pentru că e foarte generos pe partea de ”cum”. Îți acoperă toate cheltuielile, inclusiv cele de călătorie și îți oferă tot ce ai nevoie pentru a trăi și a face diferența pentru până la 12 luni. Fiecare voluntar primește de la Uniunea Europeană o alocație lunară de 150 euro pentru mâncare (5 euro/zi) și de 90 euro ca bani de buzunar (3 euro/zi), mai mult decât suficient pentru a trăi bine în Nocrich. Trebuie doar să ai între 18 și 30 de ani și să fii rezident al uneia dintre țările* din program. Acum că știi toate astea, hai să luăm un exemplu ca să fie mai ușor de înțeles.

Nocrich Scout Center Sibiu Romania

Proiectul nostru ESC, Solidarity in the Nocrich Community, este în mare parte despre copiii din Nocrich, un sat cu o istorie bogată și fascinantă și multe culturi. Ce-l face special este faptul că se concentrează pe mai mult de o singură arie, iar decizia de a lucra pe una sau mai multe dintre ele este a ta, în funcție de nevoile și interesele tale. Cele trei mari obiective ale proiectului sunt diminuarea fenomenului de discriminare, prevenirea abandonului școlar și scăderea nivelului de poluare la nivel local, toate prin metode educative non-formale cu copiii din sat.

Activitățile sunt structurate pe 8 categorii și oferă șansa de a contribui chiar și celor care preferă să nu lucreze direct cu copii: activități educaționale, olărit, centrul cercetășesc și zona de campare, imagine și comunicare, eco și grădină, ospitalitate, cultură și restaurare și misiunea ta, cea mai versatilă categorie care depinde de tine.

Mai mult decât atât, vei avea ocazia de a învăța limba engleză cu o super profesoară într-o serie de cursuri autorizate. Dacă îți place o arie însă nu ai încercat-o niciodată, asta e șansa ta să înveți ceva nou. Vei primi tot sprijinul și toate resursele de care dispunem. În plus, pentru toate cele 12 luni de proiect vei beneficia de suportul unui mentor care va fi acolo pentru tine și de sesiuni de formare într-o varietate de domenii pentru a face din stagiul tău o oportunitate de creștere: atât pentru comunitate cât și pentru tine. 

În afară de lucrul în comunitate, avem o mare și frumoasă echipă de voluntari internaționali, facem împreună multe călătorii și team building-uri, iar munții sunt la doar 1 oră depărtare!

Poți găsi mai multe detalii despre proiect, istoria și valorile organizației noastre și despre comunitate în Info kit for ESC participants, în acest info pack și pe paginile de Facebook și Instagram.

Dacă proiectul nostru începe să sune ca răspunsul la ”de ce-ul” tău, deblochează-ți potențialul, contactează-ne la nocrich@scout.ro și hai să lăsăm comunitatea asta puțin mai bună, împreună!

*Germania, Islanda, Franța, Spania, România, Austria, Luxembourg. Dacă ești rezidentul unei alte țări, dar ești interesat de această oportunitate, scrie-ne și te vom informa dacă putem adapta proiectul astfel încât să poți participa.