Misiunea noastră

Misiunea Centrului Cercetășesc Nocrich – H. C. Habermann este de a fi un centru de tineret conectat la comunitatea și tradițiile locale, sustenabil și stabil în funcționare, care contribuie la dezvoltarea mișcării cercetășești din România. O platformă educațională și programe de voluntariat.
Detalii

Meșteșuguri

Una din provocările pe care le-am acceptat este de a ajuta la renașterea unor meșteșuguri. Facem asta prin atelierul „Ceramică de Nocrich”. Un atelier de olărit care poate oferi experiențe unice atât prin activitățile educative desfășurate cât și prin produsele magice.
Detalii

Devino voluntar!

Centrul Cercetășesc Nocrich există datorită sutelor de voluntari care au contribuit și au reușit să îl facă locul minunat care este acum. Poți fi voluntar pentru o activitate anume, poți să îți petreci vara alături de noi sau poți să devii membru al echipei de voluntari a atelierului de ceramică!
Înscrie-te!

Despre Centrul Cercetășesc Nocrich

Centrul Cercetășesc Nocrich este situat în Transilvania, în comuna tradițional săsească Nocrich, la 30 km de Sibiu. Centrul își desfășoară activitatea în fosta casă parohială evanghelică, o casă tradițională construită în anul 1797. Procesul de restaurare implică cercetași și voluntari din toate colțurile lumii, care s-au dedicat pentru a construi Centrul Cercetășesc Nocrich din prezent: un loc primitor unde poți trăi o experiență interculturală inedită prin dezvoltarea de programe educative, sociale și culturale. Centrul Cercetășesc Nocrich are deja 8 ani, și pe lângă faptul că este primul centru cercetășesc din Româna, este un loc unic care fascinează fiecare persoană care îi trece pragul.

Activitățile noastre