Cercetașii României Sites > Nocrich Scout Centre - HC Habermann > Blog > Uncategorized > Scout Valley – experiență SEV în Lituania! Aprilie – Octombrie 2016 (7 luni)

Scout Valley – experiență SEV în Lituania! Aprilie – Octombrie 2016 (7 luni)

Scout Valley – experiență SEV în Lituania! Aprilie – Octombrie 2016 (7 luni)

Am pornit în căutarea unei persoane ambițioase din România, cu vârsta între 18 și 30 de ani, care să își dorească să trăiască o experiență de voluntariat SEV (Serviciul European de Voluntariat) în Lituania!

Fii parte din echipa primului centru cercetășesc din Lituania!

Descrierea organizației

Scout Valley este primul centru cercetășesc din Lituania. Acest loc se află în inima Lituaniei, lângă vechiul oraș Ukmerge, la 70 de km distanță de capitala țării, Vilnius, și de orașele Kaunas, Panevėžys și Utena.

Scout Valley este o organizație de voluntariat a cărei scop este să devină cel mai bun centru de educație din sectorul aventurii în aer liber pentru cercetași, școlari și tineri.

Aceștia sunt in legături strânse cu Organizația Națională a cercetașilor lituanieni și cu Cercetașii lituanieni marini. De asemenea, se află în proces de a deveni membri ai Goose Network, o rețea de centre cercetășești din Europa.

Scout Valley a fost înființat în anul 2014 și se află în plin proces de dezvoltare. Orice persoană care iubește natura își poate găsi rolul printre activitățile acestui centru. Voluntarii joacă un rol foarte important în întreținerea, organizarea și activitățile zilnice ale acestui loc. Deja se lucrează cu un grup de voluntari lituanieni, iar organizația își dorește să își extindă activitatea lucrând și cu voluntari EVS.

Programele și activitățile principale ale locului de campare Scout Valley:

  • Activități în aer liber pentru cercetași: drumeții, tabere, sesiuni de formare pentru lideri în domeniul outdoor, întâlniri și alte evenimente
  • Activități outdoor pentru oameni care nu sunt cercetași: tabere de vară speciale pentru a iniția tinerii între 8-18 ani în experiența cercetășească în aer liber
  • Programe educaționale în domeniul aventurii în aer liber pentru școli și grupuri de tineri
  • Promovarea muncii voluntare în regiune
  • Promovarea stilului de viață ECO și a durabilității sale

Împrejurimi

Scout valley este situat în orășelul Sukiniai. Este înconjurat de un mediu natural și sălbatic, păduri, pământuri și un râu,  iar la doar 8 km de aici se află lacul Žirnajai. Scout Valley face parte din comunitatea Eco activă. Problemele de mediu și ecologia sunt doua dintre interesele principale ale acestui campsite. Scout Valley își generează propria energie electrică, utilizează apa de ploaie, reciclează și construiește case eco durabile.

Orașul Sukiniai se află la 15 km față de orașul Ukmergė. Ukmergė este un oraș în districtul Vilnius, la 78 km Nord-Vest față de Vilnius, având o populație de aproxiativ 22,000 de locuitori. Află mai multe despre Ukmergė aici: https://en.wikipedia.org/wiki/Ukmerg%C4%97

Sarcini pentru volunarii EVS

Locul de campare oferă o varietate de activități pentru vizitatori:

► în locul de campare (tras cu arcul, jocuri în echipă, foc de tabără, gătit, jocuri de strategie)

► în natură (drumeții, întreceri)

► pe râu (canotaj, navigație, kayak, plută și jocuri de echipă)

Organizează campuri de vară și drumeții de weekend, promovează Scout Valley la festivaluri. Păstrează o legătură strânsă cu Cercetașii Marini și cu Organizația Națională a Cercetașilor Lituanieni, cărora le organizează evenimente și campuri.

Voluntarul EVS va fi implicat în toate activitățile descrise mai sus. El/ea va ghida vizitatorii și îi va instrui, va pregăti locul de campare și alte zone destinare activităților, va organiza drumeții și va căuta noi rute pentru drumeții. Alte idei sau experiența în alte activități sunt binevenite!

De asemenea, voluntarii vor ajuta la îngrijirea zilnică a locului de campare: tăierea ierbii, decorarea zonei de campare, repararea infrastructurii, plantarea de copaci etc. Unele sarcini s-ar putea sa implice constructii de camp și alte activități specifice zonei de camp. Voluntarii noștri se vor dezvolta și vor câștiga experiență în organizarea de evenimente și campuri de vară, în lucrul în echipă, aptitudini cercetășești și în alte domenii. Nu se va instala rutina, programul va fi flexibil și adaptabil situaților de urgență sau schimbărilor, grupurilor diferite și activităților care apar pe ultima sută de metri.

Date exacte:

Data de desfășurare a proiectului: 1 aprilie 2016 – 31 octombrie 2016 (7 luni).

Toate costurile (călătorie, cazare, mâncare, activități, asigurare și cursuri de limbă) sunt acoperite de programul Erasmus + (mai multe detalii despre program aici: http://ec.europa.eu/youth/programme/mobility/european-voluntary-service_en.htm )

Voluntarii o să locuiască în Ukmergė, la 15 km distanță de locul de camping. O mașină va fi disponibilă pentru uzul zilnic.

Pregătește-te să petreci mult timp în camping alături de cercetași, lucrând în echipă, explorând țara și bucurându-te de natură!

Dacă accepți provocarea, trimite-ne formularul de participare pe email-ul: nocrich@scout.ro pană pe data de 15 ianuarie 2016.

Documente:

Scout valley application form

General evs timetable

Câteva filmulețe de la Scout Valley din vară 2015:

    Leave a Comment

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.