Cercetașii României Sites > Nocrich Scout Centre - HC Habermann > Blog > Uncategorized > Cea mai buna initiativa de incurajare a voluntariatului

Cea mai buna initiativa de incurajare a voluntariatului

Cea mai buna initiativa de incurajare a voluntariatului

12240962_1068093309891846_4126052958263366120_oÎn data de 14 noiembrie 2015, a doua ediție a Galei Naționale a Societății Civile Tinere 2015, sub motto-ul “Inspirăm o nouă generație”, desemnează Centrul Cercetășesc Nocrich – H. C. Habermann cea mai bună inițiativă de încurajare a voluntariatului!

Pentru al doilea an consecutiv, Gala Națională a Societății Civile Tinere 2015 vine să recunoască meritele tinerilor din întreaga țară prin desemnarea proiectelor remarcabile inițiate și realizate de tineri, pentru comunitate.

Centrul Cercetășesc Nocrich – H. C. Habermann, filială a Organizației Naționale “Cercetașii României” (ONCR) reprezintă unicul centru educațional de acest tip din România, un proiect special care funcționează pentru și prin implicarea voluntarilor. Acesta este amplasat în Nocrich, o mică comună din jud. Sibiu și a luat naștere din entuziasmul, viziunea și munca continuă a unor cercetași dedicați, care au văzut potențial atât pentru dezvoltarea comunității locale, dar și a tinerilor implicați activ în programele educaționale. Echipa de voluntari de la Nocrich are structura și coeziunea unei familii, iar proiectele dezvoltate de aceasta transpun același aspirit al inovației și creativității ca abordare în activitățile de educație non-formală.

12273815_1068092749891902_3490311140974109216_o

În 5 ani de activitate, voluntarii de la Nocrich au reușit să dezvolte programe educaționale pentru aproximativ 2000 de beneficiari din România și din numeroase alte țări. Centrul Cercetășesc oferă un cadru de formare intercultural, găzduind doar în 2014, peste 600 de copii și tineri din România, Belgia, Franța, Germania, Danemarca, Islanda, Macedonia, Norvegia și Austria. Voluntarii găzduiți s-au implicat în peste 20 de proiecte educative locale, naționale și internaționale.

Cel mai impresionant lucru al Centrului educațional este că reușește să creeze programe de calitate cu real impact în societate, prin munca continuă a tinerilor, dar în același timp, pentru dezvoltarea personală a acestora, oferindu-le un cadru extraordinar de învățare prin acțiune. Prin activitatea și implicarea lor neîntreruptă, aceștia au oferit comunităţii locale șansa de a cunoaşte filosofia voluntariatului, a educaţiei non-formale și implicării active în comunitate, dar și cea mai mare mișcare de tineret din lume – cercetășia.

Mișcarea Cercetășească este în prezent una dintre cele mai vechi mișcări de tineret din România, cu peste 3500 de voluntari activi în toată țara. Această recunoaștere vine încă o dată să confirme calitatea Modelului Educațional Cercetășesc și valoarea sa pentru a dezvolta și susține indivizi implicați în comunitate, pentru construirea unei lumi mai bune.

gala tineretului

Cu o tradiției de peste 100 de ani în educație non-formală, Organizația Națională “Cercetașii României” este susținător al Galei Naţionale a Societăţii Civile Tinere din România, fiind membru în Juriu la Categoria Educație. Inițiat și organizat de Ministerul Tineretului și Sportului și Fundația The Duke of Edinburgh`s International Award Romania, în parteneriat cu Federația Share și Primăria Cluj-Napoca, Gala Națională a Societății Civile Tinere 2015 se află la a doua ediție, în Cluj-Napoca, în contextul Cluj-Napoca 2015, Capitala Europeană a Tineretului.

Anul acesta numărul proiectelor aplicate aproape s-a dublat față de ediția anterioară, ajungând la 225 de aplicații, ceea ce demonstrează importanța unui astfel de eveniment prin care sunt recunoscute meritele tinerilor în societate. Mai multe detalii cu privire la eveniment găsiți accesând site-ul: www.galasocietatiiciviletinere.ro.

Echipa Centrului Cercetășesc Nocrich – H. C. Habermann dedică acest premiu familiei Nocrich și mulțumește în mod deosebit partenerilor solidari care prin încrederea și sprijinul oferit au făcut posibilă dezvoltarea extraordinară a Centrului educațional: dl Hans Christian Habermann, Kaufland România, Mercedes-Benz România și Programului de finanțare Erasmus+ – program de finanțare al Uniunii Europene în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului (2014 – 2020).

    Leave a Comment

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.