Începând cu luna iunie 2017 a fost ales noul Consiliu al Centrului Cercetășesc Nocrich (CCC) alcătuit din Nadia Codreanu, Dana Ungur și Diana Șutea. Toate cele trei membre ale Consiliului sunt cercetașe pasionate de voluntariat și cu experiență în domeniul ONG.
Cel mai important însă, membrele CCC sunt apropiate proiectului de mai mulți ani, fac parte din “Familia Nocrich” și împărtășesc entuziasmul și bucuria de a sprijini dezvoltarea acestuia. Un avantaj semnificativ este prezența în echipa CCC a Dianei Șutea, fostul director al centrului, care va asigura procesul de transfer, în mod organic și continuu.
În cei aproape 8 ani de la inițiere proiectului, centrul educațional a trecut prin etape diferite, crescând pas cu pas datorită dedicației voluntarilor și a sprijinului susținătorilor. Astăzi, centrul educațional oferă o gamă mai largă de servicii, are un rol mai vizibil în comunitate. Un proiect deosebit este Atelierul de Ceramică, dezvoltat începând cu anul 2014 pentru a trezi interesul copiilor și tinerilor pentru meșteșugurile și arta Văii Hârtibaciului.
Vrei să cunoști noua echipă?
Dana Ungur, membru Consiliu
“Sunt cercetașă de 11 ani și membră a Familiei Nocrich încă din 2012. Am ajuns la Nocrich în vara anului 2012 și de atunci m-am implicat constant în dezvoltarea centrului. Este un loc unic, care te face să îl iubești și să nu îl mai părăsești niciodată. M-am simțit imediat ca acasă și mă voi simți în continuare, încă de la primul camp.”
Diana Șutea, membru Consiliu
“În 2012 când am ajuns prima dată la Nocrich nu mi-aș fi imaginat că după aproape 5 ani o să îmi aduc aminte cu bucurie de multele momente pe care le-am trăit aici atât în calitate de voluntar, coordonator de voluntari și mai apoi director. M-am dezvoltat și am crescut împreună cu centrul cercetășesc și pot spune ca proiectele realizate în ultimii 4 ani au contribuit la dezvoltarea cercetășiei din România și la crearea unui loc în care se poate descoperi dimensiunea internațională a cercetășiei.”
Nadia Codreanu, membru Consiliu (Director)
“Centrul Cercetășesc Nocrich – H. C. Habermann (CCN) este un proiect de suflet, în care cred cu tărie și entuziasm. Prima mea vizită la Nocrich a avut loc în 2014. De la prima interacțiune, CCN m-a uimit prin energia sa specifică, alimentată de echipă și de mediul intercultural care funcționează uimitor de bine în comunitatea rurală din Nocrich. Cel mai mult m-a inspirat potențialul de dezvoltare pe care îl are CCN și sper să pot contribui pentru atingerea lui.”
Îi urăm baftă noii echipe și apreciem sprijinul tuturor celor care pot contribui în procesul de transfer!